CRUISE INDIA OG SRI LANKA MED SPEDBARN

CRUISE, EN ENKEL MÅTE Å OPPLEVE EKSOTISKE REISEMÅL MED SMÅ BARN.

Å reise på cruise med barn er en trygg og enkel måte å oppleve eksotiske reisemål med de minste. India har for meg alltid virka som ett spennende og eksotisk reisemål som har ligget høyt på listen.  Jeg må ærlig innrømme at jeg i utgangspunktet ikke hadde valgt å reise med en to åring til India, men da det dukket opp rimelige cruisebiletter til reisemålet så jeg plutselig en mulighet til å reise med lillemor på en trygg, skånsom og enkel måte.

RIMELIGE CRUISE  BILETTER

Fant cruise biletter på internett til 14300 kr for 2 voksne og ett spebarn. Cruisetskipet gikk fra maldivene til Sri Lanka og videre til India og varte i 14 netter,all mat var inkludert.

(Bilde over) Strand i Goa

UTFLUKTER FRA CRUISET

Kan ikke tenke meg til at det finnes noen bedre måte å oppleve india på med  barn.  Cruiset stoppet på mange forskjellige steder langs kysten. Vi valgte å bestille de fleste utfluktene gjennom cruise selskapet, og fikk dermed oppleve masse på en enkel måte.

Colombo, Sri Lanka(bilde over)

På vært reisemål var det mange ulike utflukter man kunne velge mellom med ulik varighet. Prisene på utfluktene lå mellom 400 kr til 700 kr pr person. Barn under 4 år var gratis.

(Bilde over) Lillemor syntes elefanten var litt skummel. Sri Lanka.

UTFLUKTER PÅ EGENHÅND OGSÅ EN MULIGHET

Reiser man på egenhånd kan man gjerne få det mye billigere men man bør da bruke litt tid på å sjekke reisemålet, taxi priser osv. Så lenge vi reiste med ett lite barn følte vi det tryggere med arrangerte turer. Båten lå tre hele dager i Mumbai. Den første dagen  tok vi en guidet tur arrangert av cruise selskapet. Den andre dagen dro vi ut i den kaotiske byen på egenhånd med taxi.

Man blir vitne til en del fattigdom i India. Det er umulig å ikke bli berørt av det. Dette bildet er tatt ut av taxi vinduet i Mumbai.
Dhobi Ghat i Bombay (Mumbai) verden største utendørs vaskeri(bilde over)

MANGE INNTRYKK OG OPPLEVELSER

India har for oss vært en spesiell opplevelse. I ettertid ser vi at ungdommene så absolutt skulle vært med å opplevd disse store kulturforskjellene som vi ble vitne til.

Det var fantastisk flott i Kerala Backwaters. Vi tok en tur på husbåt som var organisert av cruise skipet.

Bilde over: Inderne er svært glade i barn. Vi opplevde flere ganger daglig at folk kom bort å ville ta selfie med Lillemor.
I Mumbai var det mange spesiell inntrykk.
Utflukt til luksushotell i Goa.(bilde over)
Stranda vi besøkte i Goa var kjempeflott.
Etter utfluktene var det deilig å komme om bord i båten å bare slappe av.
Mumbai havn

LITT OM LIVET OMBORD

Det overrasket oss litt at vi ikke møtte flere skandinaviske mennesker om bord. De fleste som reiste med båten var indiske familier og eldre sør europeere. Hver kveld fikk vi et nyhetsblad i posthylla utenfor lugaren vår. Der sto det nyttig informasjon om den kommende dagen. Eksempel: værmelding, aktiviteter om bord, klokkeslett for de ulike buffeene, når vi ankom havn osv.

Det var lekerom for de minste om bord, og en barneklubb hvor foreldre med barn over 3 år kunne få barnepass.Lillemor fikk flere ganger i løpet av turen invitasjon til Peppa gris show i posthylla utenfor lugaren vår.
På dagtid ble bassenget ombord flittig brukt.  Det var også kjempefint å trille rundt å utforske båten med barnevogn.

På kveldstid kunne vi velge mellom vanlig middagsbuffe eller en 5 retters middag. Det var påkrevd at man gikk i penere antrekk om man skulle på 5 retters middag.  Det var egen barnemeny, tilgang til barnestoler på alle resturangene og alle menyene sto på engelsk. 

Vi valgte å bo på Innvendig lugar(bilde under).Dette var det billigste bo alternativet på dette cruiset.

Man trenger visum for å reise til India. Informasjon om søkeprosessen finner du her https://tryggreise.com/nyttig/cruise-i-india-visum-baby-barn/

Vi mener at turen en barnevennlig og vi anbefaler den gjerne .

Til Hovedside HER

This website uses cookies.